انتخاب های غذایی شما می تواند به کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه کمک کند، البته دانشمندان همچنان در حال انجام تحقیقات بیشتری برای کشف تأثیر رژیم غذایی بر این بیماری هستند. سبزیجات، میوه ها، لوبیاها و غلات کامل باید دو سوم بشقاب شما را تشکیل دهند. یک سوم دیگر را برای پروتئین بدون چربی مانند مرغ یا ماهی در نظر بگیرید.
خانم هایی که در روز، دو یا سه وعده شراب، آبجو یا مشروب می خورند، 20 درصد بیشتر از کسی که اصلاً الکل نمی نوشد، در معرض خطر سرطان سینه قرار دارند.
مصرف دخانیات با افزایش خطر سرطان سینه ارتباط مستقیم دارد، به خصوص در زنان جوانتری که دوران یائسگی خود را شروع نکردهاند. میزان سیگار کشیدن، سن شروع و مدت زمان مصرف، همگی بر میزان احتمال ابتلا به این بیماری تأثیر می گذارند. اگر سیگاری هستید، در مورد راه هایی برای کمک به ترک سیگار از پزشک مشورت بگیرید.
فعالیت بدنی منظم می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. متخصصان توصیه می کنند در طول یک هفته 150 دقیقه ورزش متوسط یا 75 دقیقه تمرینات سخت تر و شدیدتر داشته باشید. همچنین می توانید کمی از هر دو را انجام دهید.
هورمون درمانی جایگزین
برخی از خانم ها برای کاهش علائم یائسگی یا جلوگیری از پوکی و شکستگی استخوان از درمان های جایگزین هورمونی استفاده می کنند. اما خطر سرطان سینه زمانی افزایش مییابد که از نوع ترکیبی استروژن و پروژسترون استفاده می شود یا اگر سالها از هورمون استروژن استفاده شود. اگر عوارض یائسگی برای شما مشکلات جدی ایجاد کرده است، با پزشک خود درباره سایر گزینه های کنترل علائم و درمان صحبت کنید.
وقتی نور خورشید به پوست بدن می رسد، بدن ویتامین D خود را می سازد. اما راه مطمئنتر برای به دست آوردن این ویتامین، مصرف کافی از غذاهایی مانند ماهی سالمون، صدف، ساردین، غذاهای غنیشده با این ویتامین مانند شیر و آب پرتقال است. در صورت دریافت ناکافی این ماده مغذی، خطر سرطان سینه ممکن است افزایش یابد. شما همچنین می توانید ویتامین D را به صورت مکمل دریافت کنید.
از وضعیت خود مطلع باشید
اطلاعات غلط زیادی در مورد سرطان سینه وجود دارد. ماموگرافی یک ابزار غربالگری مهم است و انجام آن در دوره های منظم، مانع از گسترش تومور می شود.