– این دارو فقط توسط پزشکان متخصص باید تجویز گردد. تزریق این دارو بایستی در مراکز تایید شده برای تجویز داروهای انکولوژیک انجام گردد.
– بایستی مطابق دستورالعمل کار با داروهای سایتوتوکسیک با این دارو رفتار شود.
– این دارو ممکن است سبب خستگی و سرگیجه شود. در هنگام رانندگی یا انجام اعمالی که نیازمند هوشیاری میباشند، احتیاط کنید.
– بیماران مصرف کننده این دارو باید طبق برنامه ارائه شده توسط پزشک معالج، تحت بررسیهای آزمایشگاهی لازم در زمان مصرف دارو قرار گیرند.
– در صورت بروز مشکلات قلبی حین درمان با جمسیمکس®پیش از شروع درمان بعدی با جمسیمکس®پزشک باید عملکرد قلب را کنترل کند.
– بروز واکنشهای حساسیتی قابل توجه (مانند کوتاهی نفس، کاهش فشار خون، تورم صورت، راش)
– جمسیمکس® میتواند عملکرد مغز استخوان را سرکوب کرده و منجر به لکوپنی، ترومبوسایتوپنی یا آنمی شود؛ سرکوب مغز استخوان معمولا سمیت محدود کننده دوز میباشد. پایش بیمار از لحاظ سرکوب مغز استخوان در طول دوره درمان ضروری بوده و تنظیم دوز باید براساس درجه سمیت خونی بیمار انجام گیرد. به همین دلیل، مغز استخوان ممکن است برای مدتی قادر به ساخت سلولهای خونی نباشد. به همین جهت انجام منظم آزمایشهای خون جهت ادامه درمان ضروری است. چنانچه گلبولهای سفید خون شما خیلی پایین باشد، ممکن است پزشک معالج تا زمانی که تعداد گلبولهای سفید به حد کافی برسد، درمان را متوقف نماید.
– موارد سمیت ریوی با مصرف جمسیتابین ، گزارش شده است. در موارد شدید سمیت ریوی، فوراً باید تجویز جمسیمکس® قطع شود و اقدامات حمایتی لازم انجام گیرد.
– کلیرانس جمسیمکس® تحت تاثیر جنسیت تغییر میکند، اگر چه در منابع اطلاعاتی ایمنی دارو، مستنداتی مبنی بر لزوم تنظیم دوز غیر معمول (فراتر از دوز توصیه شده) برای زنان وجود ندارد.
– از آنجایی که اطلاعات کافی حاصل از کارآزماییهای بالینی در مورد تعیین دوز دقیق جمسیمکس® برای بیماران با سابقه نقص عملکرد کلیوی وجود ندارد، میبایست در مصرف جمسیمکس® در این بیماران احتیاط شود. مواردی از سندروم اورمیک- همولیتیک و/یا نارسایی کلیه، به دنبال تجویز 1 دوز یا بیشتر از جمسیتابین گزارش شده است. بروز نارسایی کلیوی منجر به مرگ یا نیازمند دیالیز، علیرغم قطع درمان، به ندرت گزارش شده است. اکثر موارد نارسایی کلیه منتهی به مرگ، ناشی از سندروم اورمیک- همولیتیک میباشد.
– از آنجایی که اطلاعات کافی حاصل از کارآزماییهای بالینی در مورد تعیین دوز دقيق جمسیمکس® برای بیماران با سابقه نقص عملکرد کبدی وجود ندارد؛ میبایست در مصرف جمسیمکس® در این بیماران احتیاط شود. تجویز جمسیمکس® در بیماران با متاستاز کبدی همزمان با سابقه الکلیسم، هپاتیت یا سیروز کبدی ممکن است منجر به شعلهور شدن نقص عملکرد کبدی زمینهای شود. سمیت شدید کبدی، شامل نارسایی کبدی و مرگ، به ندرت در بیمارانی که جمسیمکس® را به تنهایی یا همراه با سایر داروهای هپاتوتوکسیک بالقوه مصرف میکردهاند؛ گزارش شده است.
– شما در معرض خطر بيشتر ابتلا به عفونت قرار داريد. لذا دستهاي خود را مرتب با آب و صابون بشوييد و از تماس با افراد مبتلا به عفونت، آنفولانزا و سرماخوردگي خودداري كنيد.
– تمام داروهايي را كه مصرف ميكنيد با پزشك خود در ميان بگذاريد. جمسیمکس® ممكن است با برخي داروها ناسازگار باشد.
– در طول درمان با جمسیمکس® و پس از اتمام دوره درمان تا سه ماه بعد از اتمام درمان، بدون مشورت با پزشک خود از تزریق هر نوع واکسنی خودداری نمایید.
– از تماس با افرادی که طی روزها یا ماههای اخیر واکسنهای زنده( نظیر واکسن فلج اطفال ) دریافت کردهاند، اجتناب کنید. چنانچه این امر امکانپذیر نبود، از ماسک و پوشش مناسب بر روی بینی و دهان خود استفاده کنید.
– قبل از مصرف فرآوردههاي حاوي آسپيرين، رقيق كنندههاي خون، سير، جين سينگ، جينكو، ايبوپروفن، داروهاي ضد درد، ويتامين E و يا تركيباتي مشابه با پزشك خود مشورت كنيد . مصرف همزمان این داروها با جمسیمکس® ممکن است موجب افزایش خطر بروز خونریزی شود.
– از مصرف آبجو، مشروب و نوشیدنیهای مخلوط خودداري كنيد.
– از استعمال سیگار و تنباکو پرهیز کنید.
– در صورتي كه اغلب اوقات در رژيم غذايي خود از عصاره يا ميوه ي گريپ فروت استفاده میکنید با پزشك خود مشورت كنيد.
– از آنجايي كه ضمن دریافت این دارو ممكن است به راحتي دچار خونريزي شويد مراقب بوده و از بروز هرگونه جراحت پيشگيري كنيد.
– به هنگام استفاده از اجسام تیز مانند ریشتراش یا ناخنگیر و همچنین در زمان مسواک زدن و یا استفاده از نخ یا خلال دندان، جوانب احتیاط را رعایت کنید. توصیه میشود از مسواك نرم و ريشتراش برقي استفاده نماييد.
– از انجام ورزشهایی که ضمن انجام آنها احتمال بروز آسیبدیدگی یا کبودی وجود دارد، خودداری کنید.
– قبلا از انجام هر مداخله دندانپزشکی با پزشک خود مشورت کنید.
– در طی زمان انفوزیون جمسیمکس® از دست زدن به چشمها، بینی و دهان خود خودداری کنید. حتما پس از تزریق دارو دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
– در صورت بروز علائمی چون افزایش سریع وزن، تنگی نفس، درد و ناراحتی قفسه سینه، ضعف و خستگی بسیار شدید، تنفس نامنظم، ضربان قلب نامنظم، تورم بیش از حد دستها، پاها، مچ و قوزک پا، سریعا پزشک خود را مطلع نمایید. این علائم می توانند نشانههای احتباس مایع یا ادم در بدن شما باشند.
– چنانچه مصرف این دارو را فراموش کردید، حتما پزشک، داروساز یا پرستار خود را در جریان بگذارید.
– در صورت بروز علائم عفونت شامل تب بالاي 38 درجه سانتیگراد ، لرز، گلو درد شديد، درد گوش يا سينوسها، سرفه، ايجاد خلط و يا تغيير رنگ خلط، درد در هنگام ادرار كردن، زخم در دهان، زخمهايي كه بهبود نمییابند ، خارش يا درد مقعد، فورا پزشک خود را در جریان بگذارید.
– در صورت وجود سوزش، بیحسی، احساس گزگز یا مورمور شدن و یا احساس درد در نواحی بازو، دستها و پاها، سریعا پزشک خود را مطلع سازید. این علائم میتوانند نشانههای آسیب به اعصاب محیطی باشند.
– در صورت بروز علائمی مانند تاول، پوسته پوسته شدن و یا بثورات جلدی قرمز رنگ بر روی بازوها و پاها، پس از دریافت جمسیمکس®، سریعا پزشک خود را مطلع سازید. این علائم میتوانند نشانه واکنشهای پوستی شدید و جدی باشند.
– در صورت بروز هرگونه خونریزی غیر عادی نظیر خوندماغ، خونریزی لثه، وجود خون در ادرار و یا مدفوع قیری رنگ، فورا پزشک معالج را در جریان بگذارید.
– در حین تزریق جمسیمکس®ممکن است دارو از رگ خارج شده و بر روی پوست نشت کند. این وضعیت موجب بروز درد، قرمزی، تورم و التهاب در محل تزریق میشود. در صورت بروز این عارضه فورا پرستار خود را مطلع سازید که ضمن قطع تزریق جمسیمکس® از درمانهای موضعی مناسب استفاده گردد.
– اغلب داروهای مورد استفاده در درمان سرطانها موجب بروز تهوع و استفراغ میشوند. به منظور کاهش عارضه تهوع و استفراغ ناشی از جمسیمکس® ممکن است پزشک معالج داروهایی را جهت کنترل این عارضه تجویز نماید.
کودکان و نوجوانان
مصرف جمسیمکس®در کودکان زیر 18 سال به دلیل اطلاعات ناکافی در مورد ایمنی و اثربخشی در مورد آن توصیه نمیشود.