شناخت عوامل خطر سرطان

مکان شما:

ریسک یا خطر، احتمال وقوع یک رویداد است. هنگامی که در مورد سرطان صحبت می شود، خطر اغلب برای توصیف احتمال ابتلا به سرطان استفاده می شود. همچنین برای توصیف احتمال عود یا بازگشت مجدد سرطان استفاده می شود.

محققان و پزشکان از عوامل خطر ایجاد سرطان برای بهبود سلامت بسیاری از افراد استفاده می کنند. یکی از نمونه‌های آن درک خطرات ناشی از سیگار کشیدن و استفاده از دخانیات است. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد. آنها از این دانش برای راه اندازی یک کمپین جهانی ضد سیگار برای کمک به نجات جان افراد استفاده کردند.

شناخت عوامل خطر

عامل خطر سرطان هر چیزی است که احتمال ابتلای فرد به سرطان را افزایش دهد. هر چند بیشتر عوامل خطر به طور مستقیم باعث سرطان نمی شوند. برخی از افراد با چندین عامل خطر هرگز به سرطان مبتلا نمی شوند و بعضی افراد که هیچ فاکتور خطر شناخته شده ای ندارند به سرطان مبتلا می شوند.

با این حال مهم است که عوامل خطر خود را بشناسید و در مورد آنها با پزشک خود صحبت کنید. این به شما کمک می کند تا برای بهبود سلامت خود انتخاب های بهتری در سبک زندگی داشته باشید.

عوامل خطر عمومی برای سرطان عبارتند از:

از بعضی عوامل خطر، مانند افزایش سن نمی توان اجتناب کرد، اما شما می توانید با توقف رفتارهای پرخطر از برخی عوامل خطر ابتلا به سرطان پیشگیری کنید. این موارد شامل استفاده از تنباکو و الکل، اضافه وزن و آفتاب سوختگی های متعدد است.

عوامل خطر و غربالگری سرطان

درک خطر ابتلا به سرطان می تواند به پزشک کمک کند تا درباره استفاده از روش های زیر برای شما تصمیم بگیرد:

به عنوان مثال، احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنی که مادرش سرطان سینه داشته است، نسبت به زنی که سابقه خانوادگی مشابهی ندارد، حداقل دو برابر است. برخی از زنان دارای سابقه خانوادگی قوی یا جهش های ژنتیکی مرتبط با سرطان سینه هستند. از آنجایی که آنها در معرض خطر بسیار بالایی برای ابتلا به سرطان سینه هستند، ممکن است برای جلوگیری از سرطان، سینه های خود را توسط عمل جراحی بردارند. به نظر می رسد این جراحی خطر ابتلا به سرطان سینه را حداقل تا 95 درصد کاهش می دهد. همچنین، برای این زنان ممکن است داروهایی برای کاهش خطر سرطان سینه تجویز شود.

افرادی که دارای سابقه خانوادگی سرطان قوی هستند، ممکن است نیاز به بررسی از طریق آزمایش ژنتیک داشته باشند. پزشک یا مشاور ژنتیک می تواند در مورد انجام برخی آزمایشات ژنتیکی به شما مشاوره بدهد و شما را از خطر ابتلا به سرطان، بر اساس سابقه خانوادگی و سایر عوامل خطر آگاه کند.