تغییرات چشایی

مکان شما:
برخی افراد در طول یا بعد از درمان سرطان دچار تغییرات چشایی می شوند. برخی از تغییرات رایج طعم شامل این موارد هستند:

تغییرات طعم می تواند منجر به کاهش اشتها و کاهش وزن شود. همچنین این احساس می تواند باعث بیزاری شدید از برخی غذاها شود. اگر تغییراتی در طعم و مزه غذاها احساس می کنید به تیم مراقبت های بهداشتی خود بگویید، به خصوص اگر این تغییرات بر توانایی شما در غذا خوردن تأثیر بگذارد. کمک به برطرف کردن چنین عوارض جانبی بخش مهمی از مراقبت و درمان سرطان است. این مراقبت تسکینی یا مراقبت حمایتی نامیده می شود.

چه عاملی باعث تغییر حس چشایی و طعم در طول درمان سرطان می شود؟

دلایل مختلفی برای تغییرات چشایی مرتبط با سرطان و درمان آن وجود دارد. درک علت می تواند به بیمار و تیم مراقبت های بهداشتی کمک کند تا این تغییرات را بهتر مدیریت کنند.

داروهای درمان سرطان.

تغییرات چشایی یکی از عوارض جانبی رایج شیمی درمانی است. حدود نیمی از افرادی که شیمی درمانی می شوند، تغییرات چشایی را تجربه می کنند. این حالت معمولاً 3 تا 4 هفته پس از پایان درمان متوقف می شود.

داروهای شیمی درمانی زیر معمولاً باعث ایجاد تغییرات چشایی می شوند:

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی که درمان بیولوژیکی نیز نامیده می شود، می تواند باعث تغییرات چشایی شود. سایر داروها. داروهایی که برای درمان عوارض جانبی استفاده می‌شوند نیز می‌توانند باعث تغییرات چشایی شوند، از جمله:

پرتو درمانی

پرتودرمانی سر یا گردن می تواند به جوانه های چشایی و غدد بزاقی آسیب برساند و باعث تغییرات چشایی شود. همچنین ممکن است باعث تغییر در حس بویایی شود که تغییر در حس بویایی نیز می تواند بر طعم غذاها تأثیر بگذارد.

تغییرات چشایی ناشی از پرتودرمانی معمولاً 3 هفته تا 2 ماه پس از پایان درمان شروع به بهبود می کند. تغییرات طعم ممکن است برای حدود یک سال ادامه داشته باشد. اگر غدد بزاقی آسیب ببینند، حس چشایی ممکن است به طور کامل به حالت قبل از درمان بر نگردد.

علل دیگر

سایر دلایل تغییر طعم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • جراحی بینی، گلو یا دهان
  • خشکی دهان
  • آسیب به اعصاب درگیر در چشایی
  • زخم های دهان
  • مشکلات دندانی یا لثه
  • حالت تهوع و استفراغ
  • کم آبی بدن
  • آلرژی
  • رفلاکس معده

چگونه می توان مشکلات چشایی را درمان کرد؟

اغلب، هیچ درمان خاصی برای مشکلات چشایی وجود ندارد. گاهی اوقات درمان علت تغییرات طعم می تواند کمک کننده باشد. به عنوان مثال، درمان عللی مانند عفونت های دهان، خشکی دهان، یا مشکلات دندانی یا لثه می تواند تغییرات چشایی را بهبود بخشد.
تغییرات مزه می تواند خوردن غذاهای سالم و حفظ وزن را برای برخی افراد دشوار کند. اگر این موضوع در مورد شما صدق می کند است، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
برای مقابله با تغییرات طعم، نکات زیر را در نظر بگیرید: